Kasutajakogemus

Egiptuse varbad

2023 aastal sai viidud No(N)sid Egiptust avastama. No(N)sid ei olnud teadaolevalt varem Egiptuses käinud, või vähemalt ei olnud keegi varem võtnud ette sellest kirjutada.

Egiptust avastama sõitsid: (B-B-D), (R-B), (A), (S) ja( S-L). Etteruttavalt võib öelda, et kõik jäid ellu ja tulid tervelt ka tagasi.

Avastusreisi eesmärke oli mitu – testida jalatseid tavapärastest põhjamaistest oludest erinevas keskkonnas (kuum, kuiv, kivine ja tolmune), teha võimalusel pilte ning vaadata ringi, mida sealmail kantakse ja on kantud.

Hüpates kohe kokkuvõtteid tegema, saab öelda, et kõik No(N)sid tundsid end sealses keskkonnas hästi. Kui (R-B) sobis kõrbelistesse oludese ettearvatavalt suurepäraselt, sai (B-B-D) seal hakkama sama hästi – kandjal polnud ei oodatust palavam ega hakanud saapad ka kuskilt hõõruma. Soovitada neid kõrbesaabasteks me ei saa, tõenäoliselt ei pea nad küll kriimustamisele ja kulu(ta)misele vastu sama hästi kui mudelid (R-B) ja (A-B), kuid seni pole põhjust olnud kurta. Need saapad siin on näinud nii linnu kui kõrbe, metsa ja liiva. Ja lund. Muda mitte, aga nad pole ka mõeldud halvailma saabasteks, nii et kõik on hästi. (S) ei ole ehk liivastesse oludesse kõige ideaalsem, sest liiva tuleb sisse rohkem, kui jõuab ise välja pudeneda, kuid soojas kliimas kandmiseks sobisid nad hästi. Ajalooline (A) oli taas supervalik – õhuke, pehme, mitte jalgu higistama ajav ja palja jala otsas lihtsalt ülimugav. (S-L) aga sai Egiptuses hästi hakkama nagu igal pool mujalgi – metsast piduliku vastuvõtuni ja rannast härmatiseni (jällegi – ei saa soovitada neid talviseks kandmiseks, sest nad on libedavõitu ja soojustamata ning lumi kipub üle ääre sisse. Kuid ajavad hädapärast asja ära). Mõningaid reisi kestel tehtud pilte koos kommentaaridega saate vaadata galeriist postituse alguses.

Kõige huvitavam oli aga ikkagi jälgida muistsete Egiptuse vaaraode ja nende saatjate jalgu kujudel ja seinamaalingutel. Ideaalne jalakuju, ei mingeid moonutatud varbaid, ei mingeid varbakonte nagu seda võib näha uusaegses kunstis… Ja kõrvutades kängitsetud ja kängitsemata jalgu oli tore vaadata ka, kuidas iidne jalakuju No(N)sidega harmoneerus…

Leave a Reply


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.