Hooldus ja kulumine

Hästi lühidalt No(N)side hooldusest

No(N)se valmistatakse kas sileda ja läikiva või tuhmi ja veidi karedama pinnaga nahast.

Fotodel on vahatatud seemisnahast kingad 1. uuena, 2. 72 päeva sihilikult igapäevaselt ja igakülgselt trööbatuna (sh vihmas ja poris) ja mitte hooldatuna enne ja peale töötlemist ja 3. veel kuu aega hiljem vahetult peale järjekordset hooldamist.

NB! Kingi pole hoitud ja hooldatud nii heaperemehelikult nagu võiks, vaid pigem on püütud käia nendega võimalikult hooletult ümber, et “näha, mis juhtub” ja kas ning kuidas nad vastu peavad.

Sile, läikiva pinnaga nahk

Sellisest nahast No(N)se hooldatakse samamoodi nagu “tavalisi” jalatseid – puhastatakse niiske lapiga tolmust/porist ja hooldatakse vastavalt isiklikule eelistusele. Meie soovitame kasutada näiteks mõnd rasva- ja/või vahapõhist loodus- ja nahasõbralikku määret. Veekindluse tõstmiseks võib kasutada veekindlamat määret või sobivat spreid.

Tuhm, veidi kareda pinnaga nahk

Oma olemuselt on tegu vahatatud seemisnahaga. Kõige ilusamad näevad kareda pinnaga nahast jalatsid välja muidugi uuena, karbist tulnuna. Esialgse ilme kauemaks säilitamiseks võiks kasutada mõnd veekindlust lisavat spreid. See aitab hoida eemal lisaks niiskusele ka mustust.

Aja jooksul algne vahakiht tasapisi kaob ja naha pind muutub karvasemaks, hakates haakima enda külge rohkem tolmu ja ka pori. Sobivaid vahendeid kasutades on selline nahk edukalt puhastatav ja hooldatav ning näeb jätkuvalt kena (kuigi veidi teistmoodi) välja ka edaspidi.

Hooldusvahendid võivad muuta naha mõnevõrra tumedamaks, kuid süvendada tooni, mistõttu ei peaks seda lugema otseselt veaks, vaid pigem eripäraks. Meie katsed vahuga puhastamise ja hilisema vahatamisega on andnud häid tulemusi, mistõttu julgeme soovitada vahasisaldusega hooldusvahendi regulaarset kasutamist.

Leave a Reply


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.